Filtrul mașinii de spălat este blocat, nu poate fi îndepărtat

Ultima actualizare 13.05.2022 12:16

Problemă

  • Filtru de scame înfundat al mașinii de spălat
  • Filtru de scurgere blocat
  • Filtrul de scurgere al mașinii de spălat nu poate fi îndepărtat
  • Cum să scoateți și să curățați filtrul de scurgere într-o mașină de spălat

Produs

  • Mașină de spălat cu încărcare frontală
  • Mașină de spălat cu încărcare superioară

Soluţie

Filtrele de scame din mașinile noastre de spălat sunt bine fixate și strânse pentru a oferi o protecție eficientă împotriva scurgerilor. Cu toate acestea, este important să verificați și să curățați regulat filtrul pompei de scurgere pentru a menține performanța optimă și debitul de apă.

Filtrul pompei de scurgere joacă un rol cheie în reținerea contaminanților mici, cum ar fi părul, firele și alte particule care se pot acumula în timpul ciclului de spălare. Dacă filtrul este blocat sau înfundat, poate duce la probleme de drenaj și poate cauza funcționarea defectuoasă a mașinii de spălat.

Pentru a preveni aceste probleme potențiale, vă recomandăm să verificați în mod regulat filtrul pompei de scurgere și să îl curățați dacă este necesar. Procedura de curățare este de obicei simplă și poate fi găsită în manualul de utilizare al mașinii dvs. de spălat. Merită să ne amintim că înainte de curățare, opriți mașina de spălat și deconectați-o de la sursa de alimentare.

Verificarea și curățarea regulată a filtrului pompei de scurgere este un pas important în asigurarea funcționării corespunzătoare a mașinii dumneavoastră de spălat și prevenirea eventualelor defecțiuni. Datorită acestui lucru, vă puteți bucura de funcționarea fiabilă a mașinii de spălat și puteți evita eventualele probleme cu scurgerea apei.

Pentru a localiza și curăța filtrul:
1.Deschideți capacul pompei situat în colțul din dreapta jos al aparatului.
2. Așezați un vas sub orificiul pompei de scurgere pentru a colecta apa care curge.
3.Deschideți jgheabul în jos. Aveți întotdeauna o cârpă în apropiere pentru a usca eventualele scurgeri de apă când scoateți filtrul.


Încercați să folosiți o unealtă (ex. clește) pentru a slăbi sau a scoate filtrul, dar nu folosiți prea multă forță pentru a nu deteriora elementele din plastic.

Dacă corpuri străine, cum ar fi firele de sutien, intră în filtru, filtrul se poate bloca. Singura modalitate de a îndepărta acest element poate fi să folosiți puțină forță, dar aveți grijă să nu deteriorați aparatul.

4. Rotiți filtrul cu 180 de grade în sens invers acelor de ceasornic pentru a-l deschide, nu-l scoateți. Lăsați apa să se scurgă.


5. Rotiți filtrul în sens invers acelor de ceasornic pentru a-l scoate.

6. Dacă este necesar, îndepărtați scamele și obiectele din cavitatea filtrului.

7. Asigurați-vă că rotorul pompei se poate roti. Dacă nu se rotește, contactați un centru de service autorizat.

8. Curăţaţi filtrul de sub robinet.


9. Introduceți filtrul înapoi în ghidajele speciale, rotindu-l în sensul acelor de ceasornic. Asigurați-vă că filtrul este strâns corespunzător pentru a preveni scurgerile.


Dacă sugestiile de mai sus nu rezolvă problema, vă rugăm să contactați Serviciul Clienți.

Solicita asistenta service
Solicita asistenta service

Ai o problema cu aparatul tau electrocasnic pe care nu o poti rezolva singur(a)? Contacteaza Call Center-ul si solicita o interventie service.