Rufele nu se usucă vs. nu se usucă corect vs. uscare prea lungă

Ultima actualizare 03.08.2022 16:12

Problemă

 • Uscătorul nu se usucă
 • Uscătorul nu se usucă corect (rezultat slab de uscare)
 • Hainele sunt încă umede la sfârșitul ciclului
 • Ciclul de uscare a uscătorului durează prea mult (nu se termină)

Produs

 • Uscător ventilat
 • Uscător cu condensator
 • Uscător cu pompă de căldură

Soluţie

Diferența dintre uscătoarele cu pompă de căldură față de uscătoarele cu condens sau uscătoarele ventilate

 • Uscătoarele echipate cu o pompă de căldură oferă o uscare foarte blândă și eficientă din punct de vedere energetic la temperatură scăzută (max. 54 ° C), dar timpul de uscare va fi ceva mai lung decât la aparatele cu consum ridicat de energie.
 • Acest lucru este normal și nu este o defecțiune în niciun fel.
 • La aceste aparate, poate părea că aparatul nu se încălzește o perioadă lungă de timp la începutul unui ciclu de uscare. Acest lucru se datorează faptului că toată energia pompei de căldură este utilizată pentru încălzirea și evaporarea apei / umezelii din îmbrăcăminte. Pur și simplu lăsați aparatul să parcurgă ciclul selectat până când rezultatele de uscare dorite au fost obținute în funcție de ciclul ales și opțiunile.
 • Deschiderea ușii în timpul unui ciclu pentru a verifica îmbrăcămintea va prelungi ciclul cu cel puțin o jumătate de oră de fiecare dată când ușa este deschisă. Acest lucru se datorează faptului că pompa de căldură durează mult timp pentru a atinge presiunea maximă de lucru în sistemul de încălzire.
 • Unele modele au un ciclu de uscare rapidă cu un timp de uscare mai scurt. Puteți utiliza acest ciclu dacă nu aveți timp să așteptați să se termine ciclul normal de uscare. Utilizarea acestui program crește consumul de energie și nivelul de zgomot, deoarece pompa de căldură va funcționa la putere și viteză maximă pe tot parcursul ciclului de uscare.Dacă descoperiți că uscătorul nu se usucă în mod satisfăcător, există o serie de cauze posibile:

 • Pentru cele mai bune rezultate, cu un consum redus de energie, mașina trebuie curățată în mod regulat și trebuie să utilizați ciclul și opțiunile corecte în raport cu tipul de îmbrăcăminte pe care doriți să îl uscați.
 • Este important ca hainele să fie sortate și uscate în funcție de tipul de îmbrăcăminte atunci când utilizați cicluri electronice.
 • Pentru unele tipuri de îmbrăcăminte (de exemplu, cu cusături foarte groase), poate fi necesară o uscare suplimentară după uscare cu un ciclu temporizat (mai mult de 10 minute, deoarece ultimele 10 minute ale ciclului constau în răcirea fără căldură.)


Vezi sfaturile de mai jos

2. Învârtiți bine rufele înainte de uscare.

3. Nu depășiți dimensiunea maximă de încărcare / Nu supraîncărcați aparatul

Indicația cantității de încărcare din manual se referă întotdeauna la greutatea rufelor uscate.

Selectați programul de uscare corect pentru articolele din tambur.

Supraîncărcarea poate reduce circulația căldurii în jurul îmbrăcămintei extinzând astfel timpul de uscare.

Desfaceți hainele înainte de a le adăuga în uscător pentru a reduce timpul de uscare.

4. Alegeți programul potrivit de uscare.

Asigurați-vă că tipul respectiv de spălare și simbolurile de îngrijire din eticheta rufelor sunt conforme cu programul de uscare.

Veți găsi ajutor în prezentarea generală a programului în manualul de utilizare. Descărcați manualul de utilizare

5. Pentru programele care sunt controlate de umiditate, cum ar fi „Bumbac dulap uscat”, selectați un nivel mai ridicat de uscare, cum ar fi Extra Dry.

Programele de uscător sunt în esență fie controlate de timp, fie controlate de umiditate. Verificați manualul de utilizare

6.   Dacă încărcătura constă din diferite grosimi de țesături sau diferite tipuri de țesături, sortați rufele după grosime și tip de țesătură și uscați separat.

În funcție de model, unele dispozitive oferă și programe speciale, precum „MIX XL”, „JEANS” sau „Lenjerie de pat”, care sunt potrivite pentru diferite tipuri de țesături sau rufe de diferite grosimi.

7.   Perne de uscare, perne și pilote:

Mai întâi, verificați manualul de utilizare pentru a vedea dacă aparatul dvs. este potrivit pentru uscarea pernelor, pernelor și plapumelor.

Atenție: dacă nu este adecvat, există riscul ca aparatul să se supraîncălzească și să sufere daune.

Dacă aparatul dvs. este potrivit pentru uscarea pernelor, pernelor și plapumelor, setați programul pentru uscarea pernelor / pernelor / plapumelor în conformitate cu manualul de utilizare.

De exemplu, dacă pernele nu sunt complet uscate în interior după uscare, puteți utiliza un ciclu pentru a termina procesul de uscare. (Mai mult de 10 minute, deoarece ultimele 10 minute de cicluri constau în răcirea fără căldură.)

8.   Setați opțiunea DRY PLUS la MAX dacă uscătorul dvs. este echipat cu ea.

9.   Uscarea hainelor ușor umede:

Dacă doriți să terminați uscarea hainelor aproape uscate, puteți utiliza un ciclu temporizat (peste 10 minute, deoarece ultimele 10 minute de cicluri constau în răcirea fără căldură.)

Ciclurile automate de uscare nu pot fi utilizate pentru îmbrăcămintea care este doar puțin umedă.

10.   Setați opțiunea de nivel de umiditate rămas la cel mai înalt nivel de uscare dacă uscătorul dvs. este echipat cu aceasta.

Verificați setarea nivelurilor standard de uscare, așa cum se menționează în manualul de utilizare. Pentru cel mai bun rezultat de uscare, setarea trebuie setată la CO_ o dată. Dacă setarea nivelurilor standard de uscare nu este setată corect, acest lucru poate provoca un rezultat slab de uscare.

Nivelul durității apeiAfișați simbolul
Moale
Mediu
Greu


11.  Curățați filtrul cu atenție după fiecare ciclu de uscare

Curățați filtrul, scoateți puful din filtru și curățați filtrul sub robinetul de apă fierbinte. Curățați filtrele cu vârful degetelor.

Când filtrele sunt murdare, aerul cald nu poate trece corect prin filtre, ceea ce poate duce la un rezultat slab de uscare. Acest lucru poate fi cauzat de utilizarea prea multor detergenți în timpul spălării. Ca rezultat, aerul cald va conține, de asemenea, reziduuri de detergent în timpul uscării, ceea ce poate provoca înfundarea filtrului.

Rețineți că filtrul poate părea curat, dar totuși blocat.

Puteți verifica filtrul ținându-l împotriva luminii și puteți vedea dacă este poros

De asemenea, puteți verifica filtrul sub un robinet și a vedea dacă apa poate curge prin ele.

După curățare, nu puneți filtrul umed în uscător - acesta trebuie să fie uscat înainte de a-l pune la loc


Dacă apa nu va trece în continuare prin filtru, înlocuiți-l.

Consultați manualul de utilizare pentru informații despre curățarea și întreținerea aparatului.

12.  Curățați condensatorul și compartimentul condensatorului uscătorului (numai pentru pompe de căldură și uscătoare cu condensator).

Când condensatorul este murdar, aerul cald nu poate fi condensat corespunzător, din cauza fluxului de aer insuficient, poate provoca un rezultat slab de uscare

Dacă condensatorul este murdar, poate fi motivul pentru care aparatul nu se încălzește.

Uscătoare cu pompă de căldură

Uscătoare cu condensator

13.   Curățați coaste de tambur și toba cu oțet de curățare (modele 2011).

Dacă nervurile tamburului sau tamburul se murdăresc prin utilizarea balsamului în timpul spălării, se pot produce rezultate slabe de uscare.

14.   Curățați benzile de măsurare a umidității cu oțet alb (2 metale, acestea sunt situate în interior în partea de jos a deschiderii de umplere, modele din 2011).

Dacă benzile de măsurare a umidității se murdăresc prin utilizarea balsamului în timpul spălării, acest lucru poate provoca un rezultat slab de uscare.

15.   Verificați dacă furtunul de evacuare a aerului nu este blocat sau pliat la jumătate (numai cu uscătoarele de aer evacuate).

Când furtunul de evacuare a aerului este înfundat sau pliat în jumătate, aerul cald nu poate fi descărcat corespunzător, rezultând rezultate slabe de uscare.

16. Asigurați-vă că temperatura camerei este mai mare de + 5 ° C și mai mică de + 35 ° C

Temperatura optimă a camerei pentru a obține cele mai bune rezultate de uscare este cuprinsă între 19 ° -24 ° C.

Dacă temperatura ambiantă este prea scăzută sau prea mare, este posibil ca uscătorul să nu funcționeze corect.

Încălziți camera în care este situat uscătorul de rufe până când atinge o temperatură adecvată sau deplasați-l

uscător într-o altă cameră care este la o temperatură adecvată.

Dacă temperatura ambiantă este prea scăzută, timpul de uscare va fi mai mare (la temperaturi între 10 betweenC și 15 andC timpul de uscare poate fi extins cu 30% și la temperaturi între 5 betweenC și 10˚C timpul de uscare poate fi a crescut cu până la 50%.

17.   Verificați dacă produsul dvs. este conectat la o priză sau la o priză cu împământare.

Dacă aparatul nu este împământat, sistemul de măsurare nu va funcționa corect și aparatul poate decide că hainele sunt uscate în momentul nepotrivit.

Dacă aparatul nu este împământat, există riscul de electrocutare.

18.   Resetați aparatul

Scoateți ștecherul din priză, așteptați 3 minute și apoi conectați-l din nou.

19.   Verificați dacă aparatul afișează un cod de eroare

Mesajul de eroare poate fi un cod de pe afișaj, un LED intermitent sau o secvență de bipuri.

Dacă este afișat un cod de eroare, consultați manualul de utilizare sau pagina noastră de asistență pentru depanare.

20.   Verificați dacă aparatul se încălzește:

În primul rând, curățați aparatul și apoi porniți un ciclu temporizat de cel puțin 120 de minute fără încărcare.

După o oră, deschideți ușa și verificați dacă tamburul este fierbinte în interior (cu cel puțin 20 de minute rămase pe afișaj).

Dacă interiorul tamburului este fierbinte, sistemul de încălzire funcționează. În uscătoarele de rufe prevăzute cu o pompă de căldură, puteți auzi adesea zgomote de la aparat atunci când acesta se oprește.

Dacă aparatul nu este încă fierbinte după o oră de program, vă recomandăm să solicitați vizita unui inginer de service.

Înregistrează produsul
Înregistrează produsul

Profită la maximum de produsul tău înregistrându-l.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.