Mașina de spălat vase afișează mesajul de eroare AL5, C1, F1, i10 sau i11, scoate un singur bip sau indicatorul luminos de avertizare clipește o singură dată

Ultima actualizare 21.02.2024 13:51

Problemă

 • Mașina de spălat vase afișează mesajul de eroare AL5, C1, F1, i10 sau i11, scoate un singur bip sau indicatorul luminos de avertizare clipește o singură dată - Indică o problemă cu alimentarea cu apă. 

Produs

 • Mașini de spălat vase independente
 • Mașini de spălat vase integrate

Soluţie

1. Verificați alimentarea cu apă  

Verificați sursa de alimentare cu apă din locuință, de exemplu prin deschiderea unui robinet. Dacă apa nu curge, contactați furnizorul de apă pentru mai multe informații.  

2. Verificați dacă robinetul de apă de la mașina de spălat vase este complet deschis 

 • Dacă robinetul de alimentare cu apă este închis, opriți alimentarea electrică a mașinii de spălat vase și deschideți complet robinetul de alimentare cu apă. 
 • Porniți din nou mașina de spălat vase și selectați un program. 
 • Pentru a porni mașina de spălat vase apăsați butonul de start.


3. Verificați dacă folosiți mai mult de un aparat care se alimentează cu apă 

Dacă aveti in functiune mai mult de un aparat care folosește apă, acest lucru poate conduce la o presiune prea scăzută a apei pentru mașina dvs. de spălat vase. 

Încercați să folosiți mașina de spălat vase când nu funcționează niciun alt aparat care folosește apa.

4. Verificați presiunea de alimentare cu apă Verificați dacă puteți umple o găleată de 10 litri în 1 minut sau o găleată de 5 litri în 30 de secunde de la un singur robinet. 

Dacă nu reușiți, presiunea de alimentare cu apă este prea scăzută pentru a utiliza mașina de spălat vase și trebuie să contactați furnizorul de apă.

5. Verificați dacă furtunul de alimentare este gâtuit sau sucit 

Dacă furtunul de alimentare este îndoit, răsucit sau deteriorat, deconectați imediat mașina de spălat vase și închideți alimentarea cu apă. 

Dacă furtunul este deteriorat, aparatul trebuie inspectat și reparat de un tehnician.

6. Verificați dacă filtrul din furtunul de alimentare este înfundat 

 • Filtrul furtunului de alimentare se găsește în racordul de lângă robinet/supapă. 
 • Închideți robinetul înainte de a scoate furtunul de alimentare. 
 • Filtrul de alimentare trebuie să fie curat și fără depuneri de calcar. 
 • Consultați manualul utilizatorului pentru instrucțiuni detaliate privind scoaterea și curățarea filtrului. 
 • După curățarea filtrului și punerea acestuia în furtunul de alimentare, conectați furtunul, alegeți un program și rulați-l.

7. Verificați sistemul de evacuare  Verificați următoarele

 • Filtrele sunt curate. Găsiți informații despre curățare și întreținere în manualul utilizatorului. Puteți descărca manualul de utilizare de aici. 
 • Țeava de evacuare se află la înălțimea corectă deasupra podelei. Consultați instrucțiunile de instalare din manualul de utilizare sau din broșura de instalare furnizată cu aparatul.  

8. Verificați dacă dopul a fost scos din scurgerea chiuvetei. 

(Dacă mașina dvs. de spălat vase a fost montată sau mutată recent).

Dopul trebuie scos din sifonul de scurgere. 

Deschideți alimentarea unde furtunul de evacuare este conectat la sifonul de scurgere, scoateți dopul și conectați la loc alimentarea sifonului de scurgere.  

9. Contactați un Centru de service autorizat  

Dacă sugestiile de mai sus nu rezolvă problema recomandăm să solicitați intervenția unui tehnician de service.    

NOTĂ: În funcție de problemă este posibil să plătiți intervenția tehnicianului de service, chiar și în perioada de garanție.  Notați codul de eroare raportat și precizați-l atunci când solicitați un tehnician. Această acțiune nu va rezolva problema, dar îl va ajuta pe tehnician să identifice cauza problemei.    

Avertisment: Nu recomandăm utilizarea produsului până la remedierea completă a problemei. Scoateți produsul din priză și nu-l cuplați până când nu sunteți sigur că este în regulă s-o faceți.

Solicita asistenta service
Solicita asistenta service

Ai o problema cu aparatul tau electrocasnic pe care nu o poti rezolva singur(a)? Contacteaza Call Center-ul si solicita o interventie service.