GĂSEŞTE HOTA PERFECTĂ

GĂSEŞTE HOTA PERFECTĂ

Cauţi hota adecvată? Nimic mai simplu.

Trebuie să te gândeşti la multe aspecte, de la preparatele preferate, la dimensiunea bucătăriei. Ghidul nostru util de cumpărare te va ajuta să iei o decizie excelentă.

ALIMENTE

Dacă frigi, faci grătar sau găteşti cu abur, ai nevoie de o hotă mai puternică. Alimentele cu mirosuri puternice, condimentate sau peștele au nevoie de o absorbție mai bună. Nu doar din cauza mirosului, ci și deoarece grăsimea se poate depune în locurile inaccesibile și îţi poate deteriora pereții frumos decorați.

PUTERE

Dacă găteşti deseori mâncăruri cu arome puternice sau dacă ai o bucătărie mare, ai nevoie de o hotă mai puternică. Iată cum trebuie să calculezi rata minimă de absorbție: 1. Măsoară: lungimea, lățimea și înălțimea bucătăriei. 2. Înmulțeşte: lungimea x lățimea x înălțimea = capacitatea volumetrică. 3. Înmulțeşte: capacitatea volumetrică x 12 = rata minimă de absorbție. E simplu. Aţi obţinut rata minimă de absorbție pentru 12 schimbări de aer pe oră. Se recomandă între 8 și 12 schimbări.

CIRCULAŢIA AERULUI

Ai ventilare externă? Plitele cu absorbție elimină aerul stătut din bucătărie printr-o conductă, deci ai nevoie de acces la o gură externă de ventilație. Cu cât hota este mai departe de gura de ventilație, cu atât mai puternic trebuie să fie motorul. Hotele cu recirculare nu au nevoie de acces la exterior. Aerul este absorbit printr-un filtru de grăsime și printr-un filtru cu cărbune pentru a purifica aerul înainte de a-l reintroduce, curat și proaspăt, în bucătăria ta.

#EASYTIP - porneşte hota înainte de a începe să găteşti pentru a porni circulația sau absorbția.

TIPUL HOTEI

Există o multitudine de stiluri dintre care să alegi. Hota decorativă de perete – plată sau în stil șemineu; hotele decorative au dimensiuni diferite pentru a se adapta perfect bucătăriei tale. Hotă decorativă insulă – ideală pentru o bucătărie plină de oaspeți dotată cu o insulă de gătit. Aceste hote șemineu sunt suspendate de tavan, nu sunt montate pe perete. Hota incorporabilă – pentru a se încadra în stilul bucătăriei tale, aceasta poate fi ascunsă atunci când nu găteşti. Hota incorporabilă dedesubt - economiseşte spațiu și pune hota sub dulapul de deasupra plitei. Este complet ascunsă până în momentul în care te hotăreşti să găteşti. Lasă un spațiu de 40–75 cm între plită și hotă, în funcție de modelul pe care îl alegi. Măsoară spațiul disponibil înainte de a cumpăra hota!

ZGOMOT

Pentru o bucătărie mai puțin zgomotoasă, alege o hotă care emite cât mai puțini decibeli (dB). Hotele noastre au valori între 50 și 65 dB. Pentru comparație, o discuție normală în bucătărie are 62 dB, iar zgomotul unui fierbător de apă este de 42 dB. Pentru hotele cu absorbție, designul conductei poate face diferența. Deci, pentru o hotă mai puțin zgomotoasă, trebuie să ai în vedere coturile, lungimea, diametrul și materialul conductei. Însă, reține- puterea minimă de absorbție este mai importantă decât volumul. O hotă silențioasă fără putere suficientă este la fel de bună ca un aspirator silențios care nu trage praful.

CURĂŢARE

Unele filtre trebuie înlocuite, altele pot fi spălate și refolosite. Filtrele de grăsime captează grăsimea și particulele de alimente și trebuie spălate sau înlocuite la fiecare 15 -100 de ore, în funcție de tip. Pentru plitele cu recirculare, filtrele active cu carbon elimină mirosurile și trebuie spălate sau înlocuite la circa 4 luni. Filtrele refolosibile – filtrele lavabile cu cărbune, plasă metalică și din oțel inoxidabil pot fi spălate manual sau în mașina de spălat vase cu un program intensiv la 65°C. Simplu. Faceți acest lucru la fiecare 2-3 luni, de până la 5-6 ori. Filtrele care se schimbă – filtrele cu cărbune și din hârtie, care sunt de unică folosință, trebuie înlocuite la circa 4 luni.

EŞTI GATA SĂ ÎŢI ALEGI HOTA?

Explorează acum gama noastră. De la hotele tradiționale tip șemineu, la designurile moderne și stilate cu funcții inteligente, cum ar fi autocurățarea.