GĂSEŞTE COMBINA FRIGORIFICĂ PERFECTĂ

GĂSEŞTE COMBINA FRIGORIFICĂ PERFECTĂ

Combina frigorifică este o componentă vitală a bucătăriei

Alegerea acesteia poate fi o sarcină dificilă. Iată un ghid care simplifică mult acest proces!

ALIMENTE

Ce tipuri de alimente doreşti să depozitezi? Legume și fructe proaspete – caută compartimente mai mari pentru frigider, sertare adânci pentru salată și frigidere cu circulație uniformă a aerului care mențin alimentele proaspete. Carne – un model cu un compartiment Extra-fresh va menține carnea și peștele mai proaspete pentru mai mult timp. Produse în sticle – un model cu rafturi pe toată lățimea ușii și cu raft pentru sticle va găzdui cu generozitate toate sticlele tale. Alimente congelate – caută congelatoarele care generează puțină gheață sau chiar deloc pentru a nu pierde timpul cu decongelarea.

#EASYTIP - foloseşte rafturile ajustabile pentru a exploata la maximum spațiul și pentru a avea loc pentru toate tipurile de alimente.

SPAȚIU

Ce tip de frigider este potrivit pentru bucătăria ta? Incorporabil – poziţionează-l în spatele unui dulap pentru a se asorta cu designul bucătăriei tale – fie de sus până jos, fie sub/deasupra blatului de bucătărie. Măsoară spaţiul cu grijă – ai nevoie de cel puțin 38 mm liberi în spate pentru ventilație și o decupare în plintă pentru ventilare de cel puțin 200 cm2. Independent – stă în picioare în spațiul disponibil. Nu uita să verifici, prin măsurare, dacă ai suficient spațiu pentru a deschide ușile cu ușurință.

#EASYTIP - pune frigiderul departe de lumina directă a soarelui și departe de calorifere sau cuptor pentru a reduce consumul de energie.

CAPACITATE

Capacitatea combinei frigorifice este măsurată în litri. Aceasta nu înseamnă neapărat că trebuie să o umpli cu vin și bere (deşi poţi face şi asta fără probleme). 100 - 150 l - adecvată pentru o locuință în care stau una sau două persoane. 150 - 250 l - indicată pentru familiile medii. 250+ l - pentru familiile mari. Ieșirile regulate la cumpărături necesită un spațiu mai mic de răcire. Deci, dacă faci cumpărături des, poţi avea în vedere un frigider mai mic.

#EASYTIP - nu umple în exces frigiderul – aerul rece are nevoie de spațiu pentru a circula.

ENERGIE

Datorită creșterii stricteții standardelor, începând cu anul 2014, toate combinele frigorifice  trebuie să fie cel puţin în clasa de eficiență energetică A+. Însă, combinele frigorifice din clasa A++ disponibile pe piaţă sunt cu 21% mai eficiente, reducând valoarea facturii tale de curent.

EŞTI GATA SĂ-ŢI ALEGI COMBINA FRIGORIFICĂ?

Vizualizează gama noastră de combine frigorifice pentru a o găsi pe cea mai potrivită pentru tine. Nimic mai simplu!