GĂSEŞTE PLITA PERFECTĂ

GĂSEŞTE PLITA PERFECTĂ

CUM SĂ ÎŢI ALEGI PLITA

De la plitele cu inducție, ușor de curățat și care se încălzesc rapid, la plitele mari și puternice cu gaz - Care dintre acestea ţi se potrivește depinde de gusturile tale, de locuință și de familie.

SPAȚIU

30 cm - cu 2 arzătoare, aceste plite sunt ideale pentru bucătăriile mai mici sau se combină ușor cu o altă plită. 60 cm – există un motiv pentru care aceasta este cea mai întâlnită dimensiune. Având 4 arzătoare, ar trebui să satisfacă majoritatea gospodăriilor și să asigure suficiente opțiuni de gătire. 75, 80 sau 90 cm - plitele mai mari oferă până la 6 arzătoare, utile dacă dai petreceri foarte frecvent. Pentru ca plita să poată încăpea, suprafața de lucru trebuie să aibă întotdeauna o adâncime între 25 și 30 mm.

TIP

Plitele cu inducție – cele mai rapide la încălzire, la răspunsul la modificările de temperatură și la răcire. Acestea încălzesc doar zona de sub oalele și cratițele tale, lăsând rece restul suprafeței, ca prin magie. Plitele cu gaz – arată modificările aduse la nivelul de căldură prin modificarea mărimii flăcării albastre. Plitele ceramice – au o suprafață fină de sticlă peste sursa de căldură, făcându-le mai ușor de curățat. Plitele cu plăci solide – aceste plite electrice asigură căldură doar la partea vasului aflată în contact cu placa, deci trebuie să foloseşti doar vase cu bază plată.

MÂNCARE

Legume crocante sau paste fierte rapid? Simplu. Caută plitele cu inducție care au o funcție care asigură rapid putere suplimentară. Unele plite cu gaz sunt dotate și cu o zonă unică de wok pentru legume mai crocante. Ciocolată topită sau deserturi la abur? Simplu. O plită cu inducție asigură controlul exact și reactiv al temperaturii de care ai nevoie pentru topire și gătire eficientă la abur. Mâncăruri la tavă sau tocănițe? Ai ghicit... E simplu. Anumite plite ceramice electrice au zone care se extind pentru vasele tale cele mai mari. Alternativ, plitele cu inducție cu funcție de punte îţi permit să conectezi două zone de gătit.

CURĂŢARE

Plitele cu inducție – deoarece doar zona de sub cratiță sau oală este fierbinte, ce curge pe alături nu arde pe suprafață. Iar sticla se răcește rapid și se curăță rapid. Se curăţă cu uşurinţă. Plitele cu gaz – suprafețele plate din vitroceramică sunt mai ușor de curățat decât oțelul inoxidabil. Plitele fără cadru au mai puține muchii de curățat, nelăsând mizeriei locuri în care să se ascundă. Plitele electrice – plitele electrice ceramice plate sunt mai ușor de curățat decât cele cu plăci solide. Și au, în plus, și un aspect stilat. Toată lumea are de câştigat.

SIGURANȚĂ

Plitele cu inducție - gătitul cu inducție încălzește doar zona care intră în contact cu oalele și cratițele tale, restul suprafeței rămâne rece. Acestea se răcesc și mai rapid, astfel încât suprafața poate fi atinsă în siguranță mai rapid după ce ai gătit. Plitele cu gaz - flacăra se vede cu ușurință, însă nu și gazul. Oprirea automată se asigură că alimentarea cu gaz este închisă imediat ce flacăra se stinge. Plitele electrice - dispozitivul de siguranță pentru copii și butoanele de comandă care nu sunt ușor accesibile protejează degețelele curioase. Anumite modele au indicator de căldură reziduală pentru ca oricine să știe când sunt sigure la atingere, altele având și oprire automată atunci când sunt lăsate pornite prea mult timp.

EŞTI GATA SĂ ÎŢI ALEGI PLITA?

Avem plite stilate cu gaz, electrice și cu inducție din care să poţi alege, într-o gamă variată de culori și finisaje.

PLITELE CU INDUCȚIE SUNT MAI RAPIDE

Plitele cu inducție folosesc energia magnetică pentru a încălzi vasele – astfel, acestea din urmă devin fierbinţi într-un timp mai scurt. Iar în timp ce mâncarea sfârâie, suprafața plitei rămâne rece la atingere. Aşadar, plitele cu inducţie sunt extrem de sigure și de puternice. Descoperă acum gama de plite cu inducţie Zanussi.